banayeni
Tüm Kategoriler
Giriş Yap

All in One PC 

All in One PC, tüm bileşenlerin monitöre entegre edilerek kullanılabildiği bilgisayar çeşididir. Türkçe karşılığı olarak “Hepsi Bir Arada Bilgisayar” şeklinde ifade edilir. All in One PC ürünlerini masaüstü bilgisayarlardan ayıran en temel fark, bu tip cihazlarda kasanın bulunmamasıdır. Tümleşik bilgisayar modellerinde tüm bileşenler monitörün alt ya da arka kısmına yerleştirilerek çalıştırılır. Böylece All in One bilgisayar modellerinin bileşenleri monitör, RAM, işlemci, grafik kartı, sabit disk ve USB, HDMI gibi bağlantı noktalarından oluşur. Bu tip bilgisayar modellerinde ayrı bir kasa kısmının bulunmuyor oluşu alandan tasarruf etmenizi sağlar. All in One bilgisayarlar, ev ve ofis kullanımları için idealdir. Genel olarak geniş bir ekran yapısı sunarak iyi bir multimedya deneyimi elde etmenizi sağlar. Grafik tasarımı gibi profesyonel işlerde de tercih edilebilir. Farklı işlemci, RAM, bağlantı seçenekleri sayesinde her kullanıcının ihtiyaçlarına yanıt verebilir.

Kullanım Kolaylığı Sunan All in One PC Özellikleri

All in One PC modelleri, sahip olduğu çeşitli işlevsel özellikleri ile kullanıcıların farklı alanlarda ihtiyaçlarını karşılar. İş için tercih edilen All in One PC modelleri ile çeşitli konferans görüşmeleri, çevrim içi toplantılar yapılabilir. Bu sebeple, webcam özelliğinin bulunduğu All in One bilgisayar alternatifleri mevcuttur. Bu özelliğin yer aldığı ürünler sadece ofislerde değil kişisel kullanım için evlerde de tercih edilebilir. Uzakta bulunan sevdiklerinizle dilediğinizde görüntülü olarak görüşebileceğiniz All in One PC (AIO PC) seçenekleri sayesinde onlardan haberdar olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu tip konferans görüşmelerinde cihazınızın mikrofon özelliğinin de bulunması gerekir. Görüşmeleriniz sırasında görüntü kadar ses iletimi de oldukça önemlidir. Bu sebeple mikrofon özelliğinin yer aldığı All in One PC modellerine yönelerek sağlıklı bir iletişime sahip olmanız mümkündür.

Açılımı “Video Graphics Array” olan VGA özelliği, bir bağlantı standardıdır. Bu özellik sayesinde bilgisayar monitörleri ya da farklı ekranların analog video sinyalleri iletilebilir. VGA portu bulunan All in One PC alternatifleri ile farklı monitöre bağlanarak ek bir ekrana görüntü yansıtmanız mümkün olur. All in One bilgisayar alternatiflerinde Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet gibi farklı bağlantı seçenekleri de mevcuttur. Wi-Fi bağlantısı sayesinde kablosuz ağlara bağlanabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda Ethernet kullanımı ile cihazınızın  kablolu ağlara erişimini de sağlayabilirsiniz. Ayrıca Bluetooth bağlantısı yoluyla bilgisayar ile farklı cihazlar arasında bağlantı kurarak veri alışverişi de sağlamanız mümkün olur. Masaüstü bilgisayar All in One seçeneklerinde bulunan optik sürücü ile DVD, Blu Ray gibi farklı medya oynatma seçenekleri kullanılabilir. Optik sürücüler ile aynı zamanda veri yedekleme, yazılım yükleme gibi işlemler de yapılır.

All in One PC alternatiflerinde bulunan kart okuyucu özelliği; bellek kartı yedekleme, fotoğraf, video, müzik ve ses dosyası transferi gibi işlemleri yapmanıza yardımcı olur. Display Port özelliğinin yer aldığı All in One PC seçenekleri ile video ve ses sinyalleri iletilebilir. Dijital görüntü bağlantı standardı olan Display Port; yüksek çözünürlük, görüntü kalitesi, çoklu ekran desteği, ses iletimi gibi işlevsel özellikleriyle öne çıkar. Dokunmatik ekran özelliğinin bulunduğu All in One PC’ler ise ayarları ve komutları monitör ekranına dokunmak suretiyle gerçekleştirmenizi sağlar. Dokunmatik özelliğinin yer aldığı All in One PC modelleri, kolay bir kullanıma sahiptir. Bazı modeller çoklu dokunmatik özelliğini de destekler. Bu sayede, aynı anda birden fazla parmağınızı kullanarak işlem yapmanız mümkün hale gelir.

Gelişmiş Ekran Teknolojilerine Sahip All in One PC Modelleri

Hepsi bir arada PC modellerinin bünyesinde yer alan çok sayıda ekran özelliği mevcuttur. Monitör boyutları, panel tipi, çözünürlük formatı, ekran çözünürlüğü, ekran kartı ve hafızası gibi farklı pek çok özelliğe sahip olan tümleşik PC modelleri arasından ihtiyacınız olan seçenekleri kolayca bulabilirsiniz. All in One PC modellerinde 15 inç ile 27 inç arasında çok sayıda ekran boyutuna rastlamak mümkündür. Ekran boyutunu hem bilgisayarı konumlandıracağınız alana hem de göz konforuna göre tercih edebilirsiniz. Bu cihazlarda panel tipi de önemlidir. Panel tipi cihazların görüntü kalitesi, renk doğruluğu, tepki süresi, görüş açısı gibi noktalarda etkilidir.

Bazı panel tipleri yüksek kontrast oranı ile daha canlı renkler sunar. Geniş renk gamına sahip olan monitör çeşitleri sayesinde yüksek renk doğruluğu elde edebilirsiniz. Panel tipleri ekran tepki süresi üzerinde de etkiye sahiptir. İyi bir tepki süresine sahip olan panel, hızlı hareket eden görüntülerin pürüzsüz olmasını sağlar. Oyun oynayanlar için tepki süresi önemli bir detaydır. All in One PC ekranlarının sahip olduğu çözünürlük formatları da birbirinden farklıdır. Çözünürlük formatı, görüntü netliğini ve piksel yoğunluğunu ifade eden bir kavramdır. 4.5K, 5K, Full HD, QHD en sık karşılaşılan çözünürlük formatları arasında yer alır. Bu formatlara bağlı en sık karşılaşılan ekran çözünürlükleri ise aşağıdaki gibidir:

  • 1366x768 px

  • 1440x900 px

  • 1920x1080 px

  • 1920x1280 px

  • 2560x1440 px

  • 4480x2520 px

  • 5120x2880 px

All in One PC seçeneklerinde farklı ekran kartı çeşitlerine rastlamak da mümkün olmaktadır. Intel, AMD, NVIDIA ekran kartlarında başlıca markalardır. Monitör ekranında görüntünün oluşması ve işlenmesi ekran kartlarının işlevidir. Bunlar; görüntülerin işlenmesinde, 3D grafik ve video işlemede, çoklu ekran desteğinde görev alan bir bileşendir. Aynı zamanda paylaşımlı ve harici olarak kullanılabilen farklı tiplere de sahiptir. Paylaşımlı ekran kartları bilgisayarın ana işlemcisi ile aynı RAM’i paylaşırken harici ekran kartları bilgisayara ayrıca bağlanan bir grafik işlem birimidir. All in One PC modellerinde paylaşımlı ekran kartları temel grafik ve multimedya işleme gibi işlevleri barındırır. Harici seçenekler ise yüksek grafik performansı, çoklu ekran desteği, oyun performansı gibi işlevleri ile dikkat çeker.

All in One PC Bağlantı Türleri 

All in One PC çeşitleri, farklı bağlantı seçenekleri ile birlikte kullanıcı karşısına çıkar. Bluetooth, Wi-Fi, HDMI gibi çeşitli bağlantı alternatifleri sayesinde gerek internet erişimini gerek farklı cihazlar ile etkileşimi kolaylıkla sağlayabilirsiniz. All in One PC seçenekleri, USB bağlantı sayısı genel olarak 2 ve üzeri olacak şekilde tasarlanır. İhtiyaçlarınıza uygun sayıda USB bağlantısına sahip ürünü tercih etmeniz mümkündür. USB portları sayesinde veri alışverişi yapılır veya farklı cihazlarla bağlantı kurulur. Harici depolama cihazlarını, bu portlar ile kuracağınız bağlantı sayesinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda mouse, klavye gibi harici donanım ekipmanlarını da yine USB portları ile kullanmanız mümkündür. Cihazlar arasında kablosuz bağlantı kurmayı tercih edenler için Bluetooth bağlantı özelliği de mevcuttur.

Farklı versiyonlara sahip olan Bluetooth sayesinde aynı bağlantı özelliğine sahip olan diğer cihazlara hızlı ve kolay bir şekilde bağlanabilirsiniz. Bluetooth bağlantısı kurarak farklı cihazlar ile veri alışverişi yapılabilir. Aynı zamanda kablosuz bağlantı türünü destekleyen klavye, mouse, kulaklık gibi ürünler ile iletişim kurabilmek de mümkündür. Bağlantı kuracağınız cihazlar ile All in One PC seçeneğine ait Bluetooth versiyonunun uyumlu olması halinde aygıtlar arasındaki bağlantı hızlı ve sorunsuz bir şekilde sağlanır. Kablosuz internet bağlantısı kurabilmeniz için ise Wi-Fi desteğinin bulunduğu All in One PC alternatiflerine yönelebilirsiniz. All in One PC çeşitleri arasında versiyonları bakımından Wi-Fi 4, 5, 6, 6E gibi seçeneklere ulaşmanız mümkün olur. HDMI bağlantısı ise, AIO bilgisayar modeli üzerinden farklı bir ekrana görüntü aktarımını sağlar. Genellikle farklı bir monitör ve PC All in One arasında kurulacak olan bağlantılarda HDMI tercih edilir.

All in One PC Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

All in One bilgisayar alternatiflerini tercih etmenin kullanıcılara sağladığı avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • All in One PC çeşitleri, kompakt tasarımı sebebi ile alandan tasarruf etmenizi sağlar. Bu bilgisayarlar, harici bir kasaya sahip olmadığı için çok daha az yer kaplar.

  • Tüm bileşenlerin monitöre entegre bir şekilde çalışması sebebi ile ürünler kolayca farklı alanlara taşınabilir.

  • Ekranları bakımından gerek geniş gerek mini PC All in One seçenekleri, estetik tasarımlarıyla öne çıkar.

  • All in One PC modelleri kolay kuruluma sahiptir. Masaüstü bilgisayar modellerinden farklı olarak geniş bir kablo ağına ihtiyaç duymaz.

  • Grafik odaklı profesyonel işlerde tercih edenler için ihtiyaç duyulan ekran boyutunu sunarak verimliliği artırır.

  • All in One PC seçenekleri, az ısı ve enerji harcıyor oluşu sayesinde çevre dostu ürünlerdir.

All in One PC Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

All in One PC modelleri; işlemci, RAM, ekran boyutu, bağlantı türleri, çözünürlükleri gibi çeşitli seçeneklere sahiptir. Tüm bu özellikler arasından seçim yaparken kullanıcı ihtiyaçları önem taşır. Bilgisayarınızdan güçlü bir performans bekliyorsanız işlemci özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Güçlü işlemci, tümleşik bilgisayar modellerinde işlem hızını artıran bir unsurdur. Aynı zamanda güçlü işlemci, bilgisayarların çoklu görev yeteneğini de olumlu yönde etkiler. All in One PC i3, i5, i7, i9 en çok tercih edilen işlemci versiyonlarından bazılarıdır. All in One PC alternatiflerinde dikkat edilecek bir diğer özellik RAM olmaktadır. Cihazların sorunsuz şekilde çalışması için ihtiyacınız olan RAM kapasitesine sahip olması gerekir. 

RAM kapasitesi, bilgisayarın verileri hızlı bir şekilde işleyebilmesinde etkilidir. RAM frekansı arttıkça verilerin işlenme hızı da artar. Aynı zamanda RAM frekansı, sistem performansını ve verilerin transfer hızını da etkileyen unsurlardandır. Ürünler arasında doğru tercihi yaparken All in One PC inceleme ve yorumlara da dikkat edilmelidir. Kullanıcı deneyimleri doğrultusunda ürünler ve özellikleri hakkında daha geniş kapsamlı fikir sahibi olunabilir. Yapacağınız detaylı bir araştırma, ihtiyaçlarınızı karşılayan en iyi All in One PC modeline ulaşmanıza yardımcı olur. All in One PC modelleri arasında tercih yaparken depolama alanına da dikkat edilmelidir. Bu tip cihazlarda genellikle sabit disk ya da SSD seçenekleri mevcuttur. 

Sabit diskler daha çok depolama alanı sunar. Ancak SSD’ler, yüksek veri aktarım özelliği ile öne çıkar. Bu sebeple depolama alanı seçiminde ihtiyaç duyduğunuz özelliklere göre seçim yapmanız kullanım sırasında fayda sağlar. Cihazların panel tipleri ve ekran çözünürlük formatları da farklı çeşitlere sahiptir. 4.5K, 5K, Full HD, QHD gibi yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip olabilirsiniz. Özellikle yüksek çözünürlük gerektiren profesyonel işler için çözünürlük formatına mutlaka dikkat edilmelidir. Aynı zamanda oyun için tercih edeceğiniz All in One PC modellerinde de yüksek çözünürlük önemli olmaktadır.

All in One PC Fiyatları

All in One PC, özellikleri bakımından oldukça fazla çeşitliliğe sahiptir. İşlemci, RAM, çözünürlük gibi teknik detaylar, farklı kullanıcıların ihtiyaçlarına uyarlanabilecek şekilde çeşitli özelliklere sahiptir. Bu durum aynı zamanda All in One PC fiyatları üzerinde de etkilidir. All in One masaüstü bilgisayar fiyatları cihazların teknik ve tasarım özelliklerine göre değişir. Yüksek performans gerektiren işlemler için tercih edeceğiniz bilgisayarların işlemci ve RAM kapasiteleri yüksek olmalıdır. İyi performansa sahip olan ürünlerin fiyatları daha yüksektir. Bu ürünler ile hızlı veri aktarımı, çoklu işlem gibi çeşitli özelliklere sahip olabilirsiniz.

Söz konusu teknik detaylar, özellikle profesyonel işler için önemli ihtiyaçlardır. Ancak, daha standart işlemler için ürün arayışında olanlar için uygun All in One bilgisayar fiyatları da mevcuttur. İnternete girmek, video, film izlemek gibi yüksek performans gerektirmeyen işlemler için daha standart özelliklerin bulunduğu ürünlere yönelerek en ucuz All in One PC alternatiflerine ulaşmanız mümkün olur. Aynı zamanda, en uygun All in One PC modellerine sahip olabilmek için kampanya ve indirim fırsatlarını da takip edebilirsiniz.